Richard Bærug kjem opphavleg frå Brunlanes i Larvik kommune. Han har jobba mange år innanfor reiselivssektoren i Skandinavia og Baltikum. Han har tidlegare leia Nordisk Ministerråds kontor i Riga og vore prorektor ved Høgskulen i Vidzeme i Latvia. Dei siste åra har han budd mykje i Georgia (kjelde: carpe-diem.no). Han har tidlegare gitt ut bøkene "Makten og troen", "Putins presse" og "Det ukjente eventyrlandet i Europa".
 
"Kaukasus likner på Alpene, men er høyere, villere, mer uberørt og eksotisk. Trolig har ingen vest- europeer de seneste ti årene vandret mer til fots enn norske Richard Bærug i dette himmelsk vakre fjellområdet. Fra storslagne fjelltopper bukter svulmende isbreer seg ned mot irrgrønne daler prydet av rhododendronskoger og en overveldende blomsterprakt. Med eld- gamle sledeveier og feiende flotte fjellstier er Kaukasus intet mindre enn et drømmeterreng for turgåere. Det er fortsatt et eventyrland slik Hamsun beskrev det for litt over hundre år siden", skriv Biblioteksentralen i si omtale av boka.
 
Vel møtt til ein spennande kveld på Seljord bibliotek der du kan lære meir om fjellområde som kanskje er mindre kjende for mange av oss