"Åpning av Sneie 2020

Eva Bull Holtes Museum på Sneie i Åmotsdal, åpnet dørene lørdag 20. juni 2020. Styret var meget glad for at myndighetene hadde gitt klarsignal til at 200 mennesker kunne møtes. I disse koronatider gjør det godt å kunne få ta del i kunstnerisk aktivitet og få opplevelser. Digitale inntrykk kan ikke erstatte med det opplevde – det som skjer der og da. Det gjør godt å kunne samles på denne måten. Det var da også mange som hadde funnet veien til Sneie og som tok del i åpningen – som for første gang foregikk utendørs i det fine været. Smitteverntiltakene var godt ivaretatt.

Gjesteutstiller Karen Ingeborg Bye

Jeg er ute etter å gjenskape følelsen av å forsvinne inn i landskapet – bli deltaker, sier Karen Ingeborg Bye. For Asker-kunstneren landskapet som oftest utgangspunktet - slik det var for Eva Bull Holte også. På den måten har de to en slags felles arena ut over at de begge er billedkunstnere. Eva Bull Holte reiste ut og sto i landskapet og malte - og sluttførte maleriene på atelieret på Sneie. Karen Bye gjør det på sin måte. Hun tar gjerne bilder på turer og der hun ferdes.

- Det kan være hele landskapet eller bare en detalj som fenger meg. Jeg kan ta bilder fra bilvinduer, fra turen jeg går eller steder jeg sitter. Egentlig over alt.

Bildene Bye skaper tar ofte utgangspunkt i steder hun har vært, ting hun har sett. Stedet må på en eller annen måte kommunisere noe til henne.

Deretter begynner hennes prosess med å skape uttrykk i landskapsbildene. Trær er også noe de to kunstnerne har felles. Karen Bye inviter oss med inn i skogen i sine store bilder. For henne er formene viktig. Eva Bull Holte var fasinert av detaljene."